Dzisiaj jest: Czwartek, 26.11.2020 Imieniny: Konrada i Sylwestra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Sałatka z ciepłej zielonej fasoli z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 750 g  zielonej fasoli
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  octu balsamicznego
  • 1 sztuka średnia cebula pokrojona w krążki
  • sól do smaku
  • świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • 200 g  tuńczyka w oleju z puszki, osuszonego i połamanego widelcem

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotuj zieloną fasolkę we wrzącej osolonej wodzie przez 5-7 minut lub do momentu kiedy będzie miękka. Dokładnie osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Wymieszaj oliwę z oliwek, ocet i cebulę w dużej salaterce. Posyp solą i pieprzem. Dodaj zieloną fasolę i tuńczyka. Dokładnie wymieszaj i podawaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE