Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z cukinią i brzoskwiniami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka duża cukinia
  • 1 sztuka mała puszka brzoskwiń w syropie
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
    Sos
  • 1 sztuka małe opak. jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki  majonezu
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka  cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie odsącz, pokrój w plasterki. Cukinię umyj, osusz, pokrój w plastry i sparz.
  2. Składniki sałatki ułóż naprzemiennie w salaterce. Posyp natką pietruszki.
  3. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, majonezem i przyprawami. Podawaj osobno w sosjerce. Polej sosem, gdy sałatka będzie już poporcjowana.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE