Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka duża cukinia
- 1 sztuka mała puszka brzoskwiń w syropie
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- Sos
- 1 sztuka małe opak. jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sok z cytryny
- 1 łyżka cukru
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brzoskwinie odsącz, pokrój w plasterki. Cukinię umyj, osusz, pokrój w plastry i sparz.
- Składniki sałatki ułóż naprzemiennie w salaterce. Posyp natką pietruszki.
- Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, majonezem i przyprawami. Podawaj osobno w sosjerce. Polej sosem, gdy sałatka będzie już poporcjowana.
Źródło przepisu: Twoje przepisy