Dzisiaj jest: Piątek, 18.04.2025 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z cukinii i groszku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Do sałatki z cukinii i groszku można podać plasterki twardego sera.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  cukinia
  • 1.5 szklanek  groszek zielony
  • 5 kawałków  imbir
    marynowany w słoiku
  • 4 łyżki  zalewa imbirowa
  • 1 garść  szałwia
    listki
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo mielony, do smaku
  • ser parmezan
    do posypania

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj, pokrój wzdłuż w cienkie i podłużne plasterki. Tak przygotowaną cukinię przełóż do miski, skrop marynatą imbirową i odstaw na 2 godziny do lodówki.
  2. Świeży groszek wyłuskaj. Marynowany imbir pokrój w cienkie paski.
  3. Na talerzu rozłóż zamarynowane paski cukinii, posyp groszkiem i imbirem. Dodaj listki świeżej szałwii i delikatnie wymieszaj.
  4. Gotową potrawę przykryj i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Przed podaniem oprósz solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Zobacz więcej na temat:

cukiniagroszekprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE