Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z cykorią i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z cykorią i papryką to przepis na szybką sałatkę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  cykoria
  • 2 sztuki  papryka czerwona
  • 200 g  szynka prowansalska
  • 1 łyżka  masło klarowane
  • 150 g  groszek konserwowy
  • 1 puszka  brzoskwinie
    w syropie
  • 5 gałązek  koperek
  • 1 sztuka  cytryna
    Sos:
  • 1 szklanka  syrop z brzoskwiń
  • 1 szczypta  imbir
    mielony
  • 1 łyżka  cebula
    posiekana

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym maśle. Cykorię podziel na liście, umyj, osusz i pokrój w paski. Następnie skrop sokiem z cytryny.
  2. Papryki oczyść z nasion i pokrój w paski. Brzoskwinie osącz z syropu i pokrój w plasterki. Groszek osącz z zalewy.
  3. W misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki. W oddzielnej miseczce zmiksuj składniki sosu i polej nim sałatkę. Na koniec danie udekoruj gałązkami koperku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Zobacz więcej na temat:

cykoriapaprykaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE