Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki cykoria
200 g ser gouda
100 g cukinia
1 sztuka mango
80 g łosoś wędzony
2 łyżki miód
2 łyżki musztarda
sarepska1 łyżeczka sok z cytryny
1 garść orzechy włoskie
płatki chili
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cykorię podzielić na listki i poukładać na talerzu. Na cykorię położyć plasterki cukinii, pokrojony w kostkę ser, cząstki mango i plasterki łososia.
- Całość posypać orzechami włoskimi. Z miodu, musztardy i soku z cytryny zrobić sos i polać nim sałatkę.
- Dla zaostrzenia smaku, posypać płatkami chilli.
Źródło przepisu: informacja prasowa Sfera PR