Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.05.2020 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z czerwoną kapustą i mandarynkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  czerwonej kapusty
  • 50 dag  mandarynek
  • 15 dag  szynki w plasterkach
  • 1 pęczek  dymki
  • 3 łyżki  octu winnego białego
  • 2 łyżki  oleju
    Sos chrzanowy
  • 1/2 szklanki  chrzanu
  • 2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj i obgotuj przez 5 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem octu winnego i oleju. Następnie osącz i odstaw do ostygnięcia.
  2. Przestudzoną kapustę wrzuć do miski. Dodaj pokrojoną dymkę, cząstki obranych mandarynek i szynkę pokrojoną w paseczki. Wymieszaj.
  3. Chrzan wrzuć do miski. Dodaj majonez, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Wymieszaj i przelej sos do sosjerki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE