Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z czerwoną kapustą i mandarynkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  czerwonej kapusty
  • 50 dag  mandarynek
  • 15 dag  szynki w plasterkach
  • 1 pęczek  dymki
  • 3 łyżki  octu winnego białego
  • 2 łyżki  oleju
    Sos chrzanowy
  • 1/2 szklanki  chrzanu
  • 2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj i obgotuj przez 5 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem octu winnego i oleju. Następnie osącz i odstaw do ostygnięcia.
  2. Przestudzoną kapustę wrzuć do miski. Dodaj pokrojoną dymkę, cząstki obranych mandarynek i szynkę pokrojoną w paseczki. Wymieszaj.
  3. Chrzan wrzuć do miski. Dodaj majonez, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Wymieszaj i przelej sos do sosjerki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE