Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
2 sztuki czerwone cebule
2 sztuki pomarańcze
1 łyżka oliwy
3 łyżki ziaren słonecznika
1 sztuka sałata
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomarańcze obierz, wyfiletuj. Z pozostałego owocu wyciśnij sok. Cebule obierz, pokrój w plasterki. Zalej sokiem z pomarańczy i odstaw na kilkanaście minut. Sałatę umyj i osusz.
- Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika. Cebulę odsącz z soku, dodaj oliwę i wymieszaj.
- Na talerzach rozłóż porcje sałaty, cząstki pomarańczy oraz cebulę. Skrop sosem i posyp ziarnami słonecznika.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka