Dzisiaj jest: Piątek, 14.08.2020 Imieniny: Alfreda i Euzebiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z czerwonej cebuli i pomarańczy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 1 łyżka  oliwy
  • 3 łyżki  ziaren słonecznika
  • 1 sztuka sałata

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze obierz, wyfiletuj. Z pozostałego owocu wyciśnij sok. Cebule obierz, pokrój w plasterki. Zalej sokiem z pomarańczy i odstaw na kilkanaście minut. Sałatę umyj i osusz.
  2. Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika. Cebulę odsącz z soku, dodaj oliwę i wymieszaj.
  3. Na talerzach rozłóż porcje sałaty, cząstki pomarańczy oraz cebulę. Skrop sosem i posyp ziarnami słonecznika.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE