Dzisiaj jest: Niedziela, 27.11.2022 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z czerwonej cebuli i pomarańczy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 1 łyżka  oliwy
  • 3 łyżki  ziaren słonecznika
  • 1 sztuka sałata

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze obierz, wyfiletuj. Z pozostałego owocu wyciśnij sok. Cebule obierz, pokrój w plasterki. Zalej sokiem z pomarańczy i odstaw na kilkanaście minut. Sałatę umyj i osusz.
  2. Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika. Cebulę odsącz z soku, dodaj oliwę i wymieszaj.
  3. Na talerzach rozłóż porcje sałaty, cząstki pomarańczy oraz cebulę. Skrop sosem i posyp ziarnami słonecznika.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE