Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z czerwonej fasoli i kiełbasy chorizo


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 12 sztuk suszonych pomidorków
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 150 g  kiełbasy chorizo w plasterkach
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1/2 opakowania  sera feta
  • 2 ząbki  czosnku
  • oliwa
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż na niej pokrojone w paski chorizo.
  2. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i również lekko podsmaż.
  3. Dodaj opłukaną i odsączoną fasolę oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Smaż chwilę, aż fasola będzie ciepła. Zdejmij z ognia.
  4. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pieprzem i wymieszaj.
  5. Posyp pokruszoną fetą i skrop lekko oliwą.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE