Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki puszki czerwonej fasoli
- 12 sztuk suszonych pomidorków
- 1 sztuka czerwona cebula
- 150 g kiełbasy chorizo w plasterkach
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1/2 opakowania sera feta
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż na niej pokrojone w paski chorizo.
- Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i również lekko podsmaż.
- Dodaj opłukaną i odsączoną fasolę oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Smaż chwilę, aż fasola będzie ciepła. Zdejmij z ognia.
- Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pieprzem i wymieszaj.
- Posyp pokruszoną fetą i skrop lekko oliwą.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka