Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g dorsz
filety - 1/2 sztuki papryka żółta
- 1 sztuka pomidor żółty
- 1 sztuka cebula czerwona
- 1/2 sztuki chili papryczka
zielona - 1/2 sztuki chili papryczka
czerwona - 1/2 pęczki koperek
- 1 sztuka cytryna
- 1 łyżeczka miód
- 1 łyżeczka musztarda
- 3 łyżki oliwa
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę oprósz solą oraz pieprzem, skrop sokiem z 1/2 cytryny i ugotuj na parze. Następnie przestudź i podziel na mniejsze kawałki.
- Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Pomidor umyj, osusz pokrój w paski. Wszystkie składniki wymieszaj.
- Koperek opłucz, posiekaj. Chili umyj, pokrój w plasterki.
- W miseczce wymieszaj sól, miód, musztardę, pieprz i oliwę. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Przed podaniem posyp chili i koperkiem.
Źródło przepisu: Sałatki