Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g kasza bulgur
- 2 sztuki dorsz
filet - 2 ząbki czosnek
- 1 sztuka cebula czerwona
- 1 sztuka ogórek zielony
- 10 sztuk oliwki
- 1 sztuka papryka czerwona
mała - 1 sztuka pomidory
- 100 ml przecier pomidorowy
- 1 łyżka mięta
posiekana - 1 łyżka kolendra
posiekana - 1 sztuka limonka
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- chili (przyprawa)
do smaku - 3 łyżki oliwa z oliwek
- mąka pszenna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kaszę bulgur ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Drobno posiekane - cebulę i czosnek zeszklić na na łyżce oliwie. Dodać pokrojoną na średnią kostkę paprykę, i oliwki i smażyć przez 3 minuty. Dodać kaszę i przecier pomidorowy. Doprawić mielonym kminem rzymskim, chili i solą. Na koniec dodać pokrojone w średnią kostkę ogórka i pomidora, sok z połowy limonki, posiekaną miętę i kolendrę.
- Rybę od strony skóry obtoczyć w mącę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć od strony skóry na rozgrzanej 2 łyżkach oliwy aż się delikatnie przyrumieni. Obrócić na drugą stronę zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze parę minut.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej sfera-group.pl