Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
200 g kasza bulgur
2 sztuki dorsz
filet2 ząbki czosnek
1 sztuka cebula czerwona
1 sztuka ogórek zielony
10 sztuk oliwki
1 sztuka papryka czerwona
mała1 sztuka pomidory
100 ml przecier pomidorowy
1 łyżka mięta
posiekana1 łyżka kolendra
posiekana1 sztuka limonka
1 łyżeczka kmin rzymski
chili (przyprawa)
do smaku3 łyżki oliwa z oliwek
mąka pszenna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kaszę bulgur ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Drobno posiekane - cebulę i czosnek zeszklić na na łyżce oliwie. Dodać pokrojoną na średnią kostkę paprykę, i oliwki i smażyć przez 3 minuty. Dodać kaszę i przecier pomidorowy. Doprawić mielonym kminem rzymskim, chili i solą. Na koniec dodać pokrojone w średnią kostkę ogórka i pomidora, sok z połowy limonki, posiekaną miętę i kolendrę.
- Rybę od strony skóry obtoczyć w mącę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć od strony skóry na rozgrzanej 2 łyżkach oliwy aż się delikatnie przyrumieni. Obrócić na drugą stronę zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze parę minut.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej sfera-group.pl