Dzisiaj jest: Czwartek, 02.02.2023 Imieniny: Marii i Mirosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z dzikiego ryżu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 100 g  ryżu dzikiego
  • 70 g  fasoli Piękny Jaś
  • 1 sztuka mała cukinia
    Dressing
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 łyżeczki  miodu
  • 1 łyżka  posiekanej mięty
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę namocz na całą noc. Następnego dnia wypłucz, zalej świeżą wodą i gotuj, aż będzie miękka. Odcedź i przelej zimną wodą. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw do wystudzenia.
  2. Cukinię opłucz i pokrój w plastry, natrzyj lekko oliwą i grilluj w piekarniku lub na patelni, aż delikatnie zmięknie.
  3. Połącz ryż z fasolą i cukinią. Polej dressingiem przygotowanym z podanych składników.
  4. Przed podaniem wymieszaj i udekoruj listkami świeżej mięty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE