Dzisiaj jest: Niedziela, 27.09.2020 Imieniny: Kosmy i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z dzikim ryżem i fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka woreczek dzikiego ryżu
  • 5 sztuk pomidorów koktajlowych
  • 1/2 opakowania  sera feta
  • kilka łyżek oliwy
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • kilka łyżek soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź, ostudź. Do oliwy dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Ryż przełóż do miski, wlej oliwę i wymieszaj. Natkę pietruszki umyj i osusz.
  2. Ser feta pokrój w kostkę. Pomidorki umyj, pokrój w ćwiartki i z fetą ułóż na ryżu. Wierzch sałatki posyp natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE