Dzisiaj jest: Piątek, 28.01.2022 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z dzikim ryżem i fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka woreczek dzikiego ryżu
  • 5 sztuk pomidorów koktajlowych
  • 1/2 opakowania  sera feta
  • kilka łyżek oliwy
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • kilka łyżek soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź, ostudź. Do oliwy dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Ryż przełóż do miski, wlej oliwę i wymieszaj. Natkę pietruszki umyj i osusz.
  2. Ser feta pokrój w kostkę. Pomidorki umyj, pokrój w ćwiartki i z fetą ułóż na ryżu. Wierzch sałatki posyp natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE