Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka woreczek dzikiego ryżu
5 sztuk pomidorów koktajlowych
1/2 opakowania sera feta
kilka łyżek oliwy
kilka gałązek natki pietruszki
sól
pieprz
kilka łyżek soku z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź, ostudź. Do oliwy dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Ryż przełóż do miski, wlej oliwę i wymieszaj. Natkę pietruszki umyj i osusz.
- Ser feta pokrój w kostkę. Pomidorki umyj, pokrój w ćwiartki i z fetą ułóż na ryżu. Wierzch sałatki posyp natką pietruszki.
Źródło przepisu: Przyślij przepis