Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z fasolą, grzybami i śliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  fasoli
  • kilka suszonych grzybów
  • 100 g  suszonych śliwek kalifornijskich
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny
  • cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę zalej letnią wodą i zostaw na noc. Następnego dnia odcedź i ugotuj w świeżej wodzie. Posól pod koniec gotowania. Odsącz.
  2. Umyte suszone grzyby namocz, ugotuj, posiekaj.
  3. Śliwki pokrojone w paseczki połącz z fasolą i grzybami. Przypraw solą, pieprzem i cukrem, polej oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny.
  4. Przybierz plasterkami cytryny i zielonym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE