Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 250 g fasoli
- kilka suszonych grzybów
- 100 g suszonych śliwek kalifornijskich
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z cytryny
- cytryna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolę zalej letnią wodą i zostaw na noc. Następnego dnia odcedź i ugotuj w świeżej wodzie. Posól pod koniec gotowania. Odsącz.
- Umyte suszone grzyby namocz, ugotuj, posiekaj.
- Śliwki pokrojone w paseczki połącz z fasolą i grzybami. Przypraw solą, pieprzem i cukrem, polej oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny.
- Przybierz plasterkami cytryny i zielonym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Twoje przepisy