Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
250 g fasoli
kilka suszonych grzybów
100 g suszonych śliwek kalifornijskich
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
cytryna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolę zalej letnią wodą i zostaw na noc. Następnego dnia odcedź i ugotuj w świeżej wodzie. Posól pod koniec gotowania. Odsącz.
- Umyte suszone grzyby namocz, ugotuj, posiekaj.
- Śliwki pokrojone w paseczki połącz z fasolą i grzybami. Przypraw solą, pieprzem i cukrem, polej oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny.
- Przybierz plasterkami cytryny i zielonym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Twoje przepisy