Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
2 sztuki puszki białej fasoli
10 dag pomidorków koktajlowych
2 sztuki czerwone cebule
2 sztuki puszki tuńczyka w oleju
1 sztuka świeży ogórek
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka musztardy miodowej
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolę osącz z zalewy. Cebule obierz i pokrój w cienkie piórka.
- Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Ogórek umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę.
- 1 puszkę tuńczyka osącz z zalewy i dodaj ją razem z drugą nieosączoną do fasoli. Dołóż pomidorki, ogórek i cebulę. Wymieszaj.
- Musztardę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Gotowym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca