Dzisiaj jest: Czwartek, 02.12.2021 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z fasolą i tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki białej fasoli
  • 10 dag  pomidorków koktajlowych
  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 2 sztuki puszki tuńczyka w oleju
  • 1 sztuka świeży ogórek
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka  musztardy miodowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę osącz z zalewy. Cebule obierz i pokrój w cienkie piórka.
  2. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Ogórek umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę.
  3. 1 puszkę tuńczyka osącz z zalewy i dodaj ją razem z drugą nieosączoną do fasoli. Dołóż pomidorki, ogórek i cebulę. Wymieszaj.
  4. Musztardę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Gotowym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE