Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka puszka tuńczyka w oleju
1 szklanka białej fasoli
200 g pomidorków koktajlowych
1 sztuka czerwona papryka
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek natki pietruszki
4 łyżki oliwy
2 łyżki octu z białego wina
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolę ugotuj do miękkości, odcedź i przełóż do miski. Pomidorki przekrój na połówki i dodaj do fasoli. Paprykę umyj, osusz, usuń gniazdo nasienne a miąższ pokrój w cienkie paski. Dodaj do fasoli razem z posiekanymi ziołami.
- Tuńczyka odsącz z zalewy, dodaj do pozostałych składników. Skrop sałatkę octem oraz oliwą. Dopraw do smaku pieprzem i wymieszaj.
Źródło przepisu: Moje smaki życia