Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z fasolki, fety i pomarańczy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  zielonej fasolki szparagowej
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 200 g  nasion zielonej fasolki
  • 140 g  sera feta
  • garść pistacji
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Obraną fasolkę i nasiona fasoli ugotuj osobno w osolonej wodzie. Pomarańcze obierz ze skórki i wyfiletuj. Fetę pokrój w kostkę, a pistacje drobno posiekaj.
  2. Na talerze wyłóż fasolkę szparagową oraz pomarańcze. Wierzch posyp nasionami fasoli, serem, pistacjami i posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku pieprzem i skrop oliwą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE