Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g zielonej fasolki szparagowej
- 2 sztuki pomarańcze
- 200 g nasion zielonej fasolki
- 140 g sera feta
- garść pistacji
- 1/2 sztuki pęczka koperku
- oliwa
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obraną fasolkę i nasiona fasoli ugotuj osobno w osolonej wodzie. Pomarańcze obierz ze skórki i wyfiletuj. Fetę pokrój w kostkę, a pistacje drobno posiekaj.
- Na talerze wyłóż fasolkę szparagową oraz pomarańcze. Wierzch posyp nasionami fasoli, serem, pistacjami i posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku pieprzem i skrop oliwą.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka