Dzisiaj jest: Sobota, 03.12.2022 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z fasolki, jajek i pomidorów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 25 dag  fasolki szparagowej
  • 4 sztuki duże pomidory
  • 5 sztuk jajek
  • sól
  • majonez
  • keczup pikantny
  • szczypiorek lub natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę umyj, usuń końcówki, ugotuj w osolonej wodzie i odstaw do przestygnięcia. Następnie pokrój je w 3-centymetrowe kawałki i wrzuć do miski. Na wierzch wyłóż grubą warstwę keczupu.
  2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Pokrój w kostkę, ułóż na fasolce i posmaruj grubą warstwą majonezu.
  3. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w średnią kostkę i osącz na sitku. Ułóż na warstwie majonezu. Posyp drobno posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE