Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
25 dag fasolki szparagowej
4 sztuki duże pomidory
5 sztuk jajek
sól
majonez
keczup pikantny
szczypiorek lub natka pietruszki
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolkę umyj, usuń końcówki, ugotuj w osolonej wodzie i odstaw do przestygnięcia. Następnie pokrój je w 3-centymetrowe kawałki i wrzuć do miski. Na wierzch wyłóż grubą warstwę keczupu.
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Pokrój w kostkę, ułóż na fasolce i posmaruj grubą warstwą majonezu.
- Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w średnią kostkę i osącz na sitku. Ułóż na warstwie majonezu. Posyp drobno posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło przepisu: przyślij przepis!























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!