Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 250 g fasolka szparagowa
zielona - 2 sztuki brzoskwinie
- 40 g migdały
łuskane - 2 gałązki natka pietruszki
- Sos:
- 3 łyżki oliwa
- 2 łyżki sok z cytryny
- 2 łyżeczki cukier trzcinowy
- 1 szczypta chili (przyprawa)
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolkę umyj i gotuj w osolonej wodzie przez 10 minut. Gdy będzie miękka, odcedź i zostaw do ostygnięcia.
- Brzoskwinie sparz, obierz ze skórki i pokrój na cząstki.
- Migdały zalej wrzątkiem i zostaw na 10 minut. Po tym czasie odcedź, ostudź i obierz ze skórki.
- Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, cukrem, chili, solą i pieprzem.
- Do miski wrzuć fasolkę, brzoskwinie, migdały oraz posiekaną natkę. Polej wszystko sosem i wymieszaj.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia