Dzisiaj jest: Niedziela, 05.12.2021 Imieniny: Kryspina i Saby



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z fasolki szparagowej i brzoskwiń


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z fasolki szparagowej i brzoskwiń to oryginalne połączenie owoców z warzywami. Migdały będą miały wyrazisty smak, jeśli wcześniej zamarynuje się je w oliwie z ziołami, a następnie podpiecze przez 10 minut w rozgrzanym piekarniku.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  fasolka szparagowa
    zielona
  • 2 sztuki  brzoskwinie
  • 40 g  migdały
    łuskane
  • 2 gałązki  natka pietruszki
    Sos:
  • 3 łyżki  oliwa
  • 2 łyżki  sok z cytryny
  • 2 łyżeczki  cukier trzcinowy
  • 1 szczypta  chili (przyprawa)
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę umyj i gotuj w osolonej wodzie przez 10 minut. Gdy będzie miękka, odcedź i zostaw do ostygnięcia.
  2. Brzoskwinie sparz, obierz ze skórki i pokrój na cząstki.
  3. Migdały zalej wrzątkiem i zostaw na 10 minut. Po tym czasie odcedź, ostudź i obierz ze skórki.
  4. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, cukrem, chili, solą i pieprzem.
  5. Do miski wrzuć fasolkę, brzoskwinie, migdały oraz posiekaną natkę. Polej wszystko sosem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE