Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 300 g żółtej fasolki szparagowej
- 2 sztuki ogórki
- 2 sztuki pomidory
- 1 sztuka czerwona cebula
- 100 g sera feta
- 1 opakowanie sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
- Fasolkę umyj, odetnij końcówki i ugotuj w osolonej wodzie, aż będzie miękka. Następnie odcedź i ostudź.
- Pomidory sparz, przelej zimną wodą, obierz ze skórki, a miąższ pokrój w kostkę. Ogórki umyj, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj fetę pokrojoną w kostkę, polej sosem i delikatnie wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis