Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka fenkuł
1 sztuka marchewka
3 sztuki łodygi selera naciowego
biała część pora
1 sztuka czerwona papryka
1/4 sztuki żółtej papryki
2 łyżki oleju
2 łyżki sosu chili słodko-pikantnego
sól
pieprz
sok z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fenkuła obgotuj przez 5 minut w osolonej wodzie, wyjmij i pokrój w piórka. Seler pokrój w kostkę, pora w półplasterki, a marchew i papryki w paski.
- Wszystkie pokrojone warzywa podsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie dodaj fenkuła i smaż wszystko, aż warzywa się zeszklą.
- Następnie dodaj szklankę gorącej wody oraz sos chili. Dopraw do smaku i duś, aż cała woda odparuje. Odstaw do przestygnięcia.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników