Dzisiaj jest: Środa, 10.08.2022 Imieniny: Borysa i Wawrzyńca



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z fenkułem, selerem i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka fenkuł
  • 1 sztuka marchewka
  • 3 sztuki łodygi selera naciowego
  • biała część pora
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1/4 sztuki żółtej papryki
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  sosu chili słodko-pikantnego
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Fenkuła obgotuj przez 5 minut w osolonej wodzie, wyjmij i pokrój w piórka. Seler pokrój w kostkę, pora w półplasterki, a marchew i papryki w paski.
  2. Wszystkie pokrojone warzywa podsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie dodaj fenkuła i smaż wszystko, aż warzywa się zeszklą.
  3. Następnie dodaj szklankę gorącej wody oraz sos chili. Dopraw do smaku i duś, aż cała woda odparuje. Odstaw do przestygnięcia.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE