Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z fetą i cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z fetą i cukinią to szybka w przygotowaniu sałatka. Najlepiej podawać ją ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 150 g  ser feta
  • 1 sztuka  cukinia
  • 1 garść  orzechy włoskie
  • 1 pęczek  koperek
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 3 łyżki  oliwa
  • 1 łyżeczka  miód
  • sos tabasco
    do smaku
  • 1 szczypta  sól
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Orzechy włoskie posiekaj, upraż na suchej patelni. Ser pokrusz. Koperek opłucz, posiekaj. Cukinię umyj, pokrój w cienkie plasterki i podgotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku. Następnie osącz i zostaw do ostygnięcia.
  2. Do miseczki wyciśnij sok z 1/2 cytryny. Dodaj szczyptę soli, pieprz, miód, kilka kropli sosu tabasco i oliwę. Wymieszaj.
  3. Cukinię ułóż na talerzu, oprósz solą oraz pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem, fetą i orzechami. Wierzch sałatki polej sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 7

Przepisy: 53


Zobacz więcej na temat:

ser fetacukiniaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE