Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka mix sałat z roszponką
- kiełki rzodkiewki
- 1/2 sztuki ogórka zielonego
- 2 sztuki pomidory
- 1 sztuka żółta papryka
- 1 sztuka czerwona papryka
- kawałek pora
- marchew
- 1 sztuka ser feta
- sos sałatkowy
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę i kiełki przełóż do miski. Ogórek, paprykę, pomidory i ser feta pokrój w kostkę. Por drobno posiekaj. Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Sos sałatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu.
- Wymieszaj sos z warzywami. Dopraw wszystko do smaku solą i pieprzem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka