Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka mix sałat z roszponką
kiełki rzodkiewki
1/2 sztuki ogórka zielonego
2 sztuki pomidory
1 sztuka żółta papryka
1 sztuka czerwona papryka
kawałek pora
marchew
1 sztuka ser feta
sos sałatkowy
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę i kiełki przełóż do miski. Ogórek, paprykę, pomidory i ser feta pokrój w kostkę. Por drobno posiekaj. Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Sos sałatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu.
- Wymieszaj sos z warzywami. Dopraw wszystko do smaku solą i pieprzem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka