Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:

1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 główka sałata
średnia
1/2 puszki kukurydza konserwowa
1 sztuka ogórek zielony
1/2 opakowania ser feta
2 sztuki filet z kurczaka
1 opakowanie sos winegret
sól
do smaku
pieprz
do smaku
2 łyżki olej
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski. Następnie oprósz mięso solą oraz pieprzem i podsmaż na rozgrzanym oleju. Zdejmij kurczaka z patelni i zostaw do ostygnięcia.
- Kukurydzę osącz z zalewy. Ogórek umyj, obierz i pokrój w kostkę. Ser feta pokrój w kostkę.
- Do sałaty dodaj ogórek, kukurydzę i kurczaka. Polej sosem winegret przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Sałatkę dokładnie wymieszaj. Wierzch posyp fetą.
Źródło przepisu: Najlepsze sałatki























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!