Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka zielona papryka
1 sztuka żółta papryka
2 sztuki pomidory
250 g sera feta
1 sztuka cebula cukrowa
2 łyżki pestek z dyni
- Sos
4 łyżki oleju
1 łyżka cukru
sok z 1/2 cytryny
sól
pieprz cytrynowy
1/2 łyżeczki przyprawy suszone pomidory
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pestki dyni upraż na suchej patelni. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Czyste pomidory pokrój na ósemki. Fetę pokrój w kostkę. Cebulę obierz i poszatkuj. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj.
- Przyprawę suszone pomidory utrzyj z łyżką oleju, połącz z pozostałymi składnikami sosu, dopraw solą oraz pieprzem. Uzyskanym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Twoje przepisy