Dzisiaj jest: Czwartek, 13.08.2020 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z fetą i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 2 sztuki pomidory
  • 250 g  sera feta
  • 1 sztuka cebula cukrowa
  • 2 łyżki  pestek z dyni
    Sos
  • 4 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  cukru
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • 1/2 łyżeczki  przyprawy suszone pomidory

Sposób przyrządzania:

  1. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Czyste pomidory pokrój na ósemki. Fetę pokrój w kostkę. Cebulę obierz i poszatkuj. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj.
  2. Przyprawę suszone pomidory utrzyj z łyżką oleju, połącz z pozostałymi składnikami sosu, dopraw solą oraz pieprzem. Uzyskanym sosem polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE