Dzisiaj jest: Poniedziałek, 02.12.2024 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z fetą i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 2 sztuki pomidory
  • 250 g  sera feta
  • 1 sztuka cebula cukrowa
  • 2 łyżki  pestek z dyni
    Sos
  • 4 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  cukru
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • 1/2 łyżeczki  przyprawy suszone pomidory

Sposób przyrządzania:

  1. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Czyste pomidory pokrój na ósemki. Fetę pokrój w kostkę. Cebulę obierz i poszatkuj. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj.
  2. Przyprawę suszone pomidory utrzyj z łyżką oleju, połącz z pozostałymi składnikami sosu, dopraw solą oraz pieprzem. Uzyskanym sosem polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE