Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2024 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z fetą i warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  fety
  • 1/2 główki  sałaty lodowej
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1 sztuka mały ugotowany na półtwardo brokuł
  • 1 sztuka mała czerwona papryka
  • 2 sztuki małe pomidory
  • 1 sztuka ogórek
    Sos
  • 6 łyżek  oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 sztuki duże ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę, brokuł, paprykę, pomidory i ogórek pokrój na mniejsze kawałki. Fetę pokrój w kostkę. Groszek odsącz z zalewy. Wszystkie składniki wrzuć do miski.
  2. Sos: Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Gotowym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE