Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 opakowanie fety
- 1/2 główki sałaty lodowej
- 1 sztuka puszka groszku
- 1 sztuka mały ugotowany na półtwardo brokuł
- 1 sztuka mała czerwona papryka
- 2 sztuki małe pomidory
- 1 sztuka ogórek
- Sos
- 6 łyżek oliwy
- sok z 1/2 cytryny
- 2 sztuki duże ząbki czosnku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę, brokuł, paprykę, pomidory i ogórek pokrój na mniejsze kawałki. Fetę pokrój w kostkę. Groszek odsącz z zalewy. Wszystkie składniki wrzuć do miski.
- Sos: Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Gotowym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!