Dzisiaj jest: Środa, 08.07.2020 Imieniny: Elżbiety i Prokopa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z grejpfruta i łososia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka żółty grejpfrut
  • 1 sztuka czerwony grejpfrut
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 6 plastrów  wędzonego łososia
  • 4 łyżki  oliwy
  • gałązki kolendry

Sposób przyrządzania:

  1. Obierz grejpfruty, podziel na cząstki, wyfiletuj, lekko odciśnij (zachowaj sok) i wrzuć do miski. Łososia pokrój w paski i dodaj do grejpfrutów.
  2. Sok z grejpfrutów przelej do garnka. Dodaj sok z cytryny oraz cukier. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodaj oliwę, wymieszaj. Sosem polej sałatkę. Przed podaniem udekoruj sałatkę listkami kolendry.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE