Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka żółty grejpfrut
1 sztuka czerwony grejpfrut
sok z cytryny
1 łyżeczka cukru
6 plastrów wędzonego łososia
4 łyżki oliwy
gałązki kolendry
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obierz grejpfruty, podziel na cząstki, wyfiletuj, lekko odciśnij (zachowaj sok) i wrzuć do miski. Łososia pokrój w paski i dodaj do grejpfrutów.
- Sok z grejpfrutów przelej do garnka. Dodaj sok z cytryny oraz cukier. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodaj oliwę, wymieszaj. Sosem polej sałatkę. Przed podaniem udekoruj sałatkę listkami kolendry.
Źródło przepisu: Przyślij przepis























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!