Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z grejpfruta i łososia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka żółty grejpfrut
  • 1 sztuka czerwony grejpfrut
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 6 plastrów  wędzonego łososia
  • 4 łyżki  oliwy
  • gałązki kolendry

Sposób przyrządzania:

  1. Obierz grejpfruty, podziel na cząstki, wyfiletuj, lekko odciśnij (zachowaj sok) i wrzuć do miski. Łososia pokrój w paski i dodaj do grejpfrutów.
  2. Sok z grejpfrutów przelej do garnka. Dodaj sok z cytryny oraz cukier. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodaj oliwę, wymieszaj. Sosem polej sałatkę. Przed podaniem udekoruj sałatkę listkami kolendry.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE