Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka grejpfrut
duży - 50 g szynka
chuda - 50 g ser cheddar
- 3 łyżki orzechy włoskie
grubo posiekane - 1 łyżka natka pietruszki
posiekana
- Sos:
- 1.5 łyżek majonez
- 1 łyżka jogurt naturalny
- 1 łyżeczka miód
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- W misce wymieszaj składniki sosu. Szynkę i ser pokrój w cienkie paski. Grejpfrut obierz, podziel na cząstki, miąższ pokrój w kostkę, zbierz sok.
- Tak przygotowane składniki sałatki przełóż do miski, polej przygotowanym sosem i wymieszaj.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne