Dzisiaj jest: Czwartek, 02.07.2020 Imieniny: Marii i Urbana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z grejpfrutów i sałaty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mieszanki sałat
  • 2 sztuki duże czerwone grejpfruty
  • 100 g  startego wędzonego sera
  • 3 łyżki  płatków migdałowych
  • 1/2 szklanki  jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 szczypta  imbiru
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 1 szczypta  pieprzu ziołowego

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do miski.
  2. Grejpfruty umyj, osusz, obierz i wyfiletuj. Cząstki dodaj do sałaty. Wierzch posyp tartym serem oraz płatkami migdałowymi.
  3. Jogurt przełóż do miseczki. Dodaj miód, imbir, cynamon oraz pieprz, wymieszaj. Polej sosem sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE