Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 opakowanie mieszanki sałat
2 sztuki duże czerwone grejpfruty
100 g startego wędzonego sera
3 łyżki płatków migdałowych
1/2 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego
1 łyżka miodu
1 szczypta imbiru
1 szczypta cynamonu
1 szczypta pieprzu ziołowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do miski.
- Grejpfruty umyj, osusz, obierz i wyfiletuj. Cząstki dodaj do sałaty. Wierzch posyp tartym serem oraz płatkami migdałowymi.
- Jogurt przełóż do miseczki. Dodaj miód, imbir, cynamon oraz pieprz, wymieszaj. Polej sosem sałatkę.
Źródło przepisu: Przyślij przepis