Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 3 sztuki grejpfrut
- 4 sztuki pomidory
- 15 sztuk oliwki
- 1 gałązka winogrona
kiść - 3 łyżki olej słonecznikowy
- sok z cytryny
do smaku - 1 łyżka bazylia
posiekana - cukier
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grejpfruty opłucz, obierz, podziel na cząstki i oczyść z białych błonek. Pokrój w kostkę.
- Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Oliwki przekrój na pół i wyjmij pestki. Tak samo przygotuj winogrona.
- Tak przygotowane winogrona wrzuć do miski i wymieszaj. Sałatkę polej sosem przygotowanym z oleju, soku z cytryny, soli, cukru i pieprzu. Gotową sałatkę posyp bazylią.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa