Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
garść rukoli
1 sztuka gruszka
6 sztuk mrożonych krewetek
1/4 sztuki ogórka
8 sztuk zielonych oliwek
1 sztuka czerwona cebula
2 dag złocistego sera pleśniowego
3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
5 sztuk pomidorków koktajlowych
3 łyżki sosu winegret
sól
pieprz
1 ząbek czosnku
suszona bazylia
suszone oregano
2 łyżki oliwy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Oliwę wymieszaj z sosem, solą, pieprzem, oregano, bazylią i zmiażdżonym czosnkiem. Włóż do marynaty rozmrożone krewetki i wstaw na 2 godziny do lodówki. Następnie grilluj przez 2 minuty z pokrojoną gruszką. Ułóż na rukoli.
- Dodaj pokrojone cebulę, pomidorki, ogórka, ser oraz oliwki. Wierzch posyp kaszą.
Źródło przepisu: przyślij przepis!