Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1/2 opakowania rukoli
1 sztuka awokado
1 sztuka duża czerwona cebula
1 sztuka ogórek
6 sztuk kawałków suszonych pomidorów
20 dag polędwicy wieprzowej
2 łyżki gotowej marynaty do mięs
2 łyżki glassy balsamicznej
bagietka czosnkowa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Polędwicę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój mięso w plastry, a następnie w mniejsze kawałki. Posmaruj marynatą i wstaw do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie grilluj mięso po kilka minut z obu stron.
- Rukolę i awokado umyj i osusz. Awokado obierz, usuń pestkę, a miąższ pokrój w bardzo cienkie paski. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Ogórek razem ze skórką pokrój w cienkie plastry.
- Rukolę ułóż na talerzu, posyp cebulą i ułóż awokado, ogórek, suszone pomidory oraz grillowaną polędwicę. Polej glassą. Podawaj z bagietką.
Źródło przepisu: przyślij przepis!