Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1/2 opakowania rukoli
- 1 sztuka awokado
- 1 sztuka duża czerwona cebula
- 1 sztuka ogórek
- 6 sztuk kawałków suszonych pomidorów
- 200 g polędwicy wieprzowej
- 2 łyżki gotowej marynaty do mięs
- 2 łyżki glassy balsamicznej
- bagietka czosnkowa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Polędwicę umyj, osusz i pokrój w plastry. Włóż mięso do marynaty i wstaw na 2 godziny do lodówki. Grilluj po kilka minut z obu stron.
- Rukolę i awokado umyj, osusz. Awokado obierz, usuń pestkę, a miąższ pokrój w bardzo cienkie paski. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Ogórka ze skórką pokrój w cienkie paski.
- Rukolę wyłóż na talerz, posyp cebulą i ułóż awokado, ogórka, suszone pomidory i grillowaną polędwicę. Polej glassą. Podawaj z bagietką.
Źródło przepisu: Przyślij przepis