Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z grillowaną polędwicą i rukolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 opakowania  rukoli
  • 1 sztuka awokado
  • 1 sztuka duża czerwona cebula
  • 1 sztuka ogórek
  • 6 sztuk kawałków suszonych pomidorów
  • 200 g  polędwicy wieprzowej
  • 2 łyżki  gotowej marynaty do mięs
  • 2 łyżki  glassy balsamicznej
  • bagietka czosnkowa

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwicę umyj, osusz i pokrój w plastry. Włóż mięso do marynaty i wstaw na 2 godziny do lodówki. Grilluj po kilka minut z obu stron.
  2. Rukolę i awokado umyj, osusz. Awokado obierz, usuń pestkę, a miąższ pokrój w bardzo cienkie paski. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Ogórka ze skórką pokrój w cienkie paski.
  3. Rukolę wyłóż na talerz, posyp cebulą i ułóż awokado, ogórka, suszone pomidory i grillowaną polędwicę. Polej glassą. Podawaj z bagietką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE