Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z grillowaną polędwicą i rukolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 opakowania  rukoli
  • 1 sztuka awokado
  • 1 sztuka duża czerwona cebula
  • 1 sztuka ogórek
  • 6 sztuk kawałków suszonych pomidorów
  • 200 g  polędwicy wieprzowej
  • 2 łyżki  gotowej marynaty do mięs
  • 2 łyżki  glassy balsamicznej
  • bagietka czosnkowa

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwicę umyj, osusz i pokrój w plastry. Włóż mięso do marynaty i wstaw na 2 godziny do lodówki. Grilluj po kilka minut z obu stron.
  2. Rukolę i awokado umyj, osusz. Awokado obierz, usuń pestkę, a miąższ pokrój w bardzo cienkie paski. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Ogórka ze skórką pokrój w cienkie paski.
  3. Rukolę wyłóż na talerz, posyp cebulą i ułóż awokado, ogórka, suszone pomidory i grillowaną polędwicę. Polej glassą. Podawaj z bagietką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE