Dzisiaj jest: Sobota, 15.08.2020 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z grochem na ciepło


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 70 g  grochu łuskanego
  • 250 g  szpinaku baby
  • 100 g  kiełbasy chorizo
  • 1 pęczek  dymki
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Groch namocz na całą noc. Następnie ugotuj do miękkości, ale nie rozgotuj. Odcedź.
  2. Na dużej patelni rozgrzej odrobinę oliwy, dodaj posiekaną dymkę, posól i chwilę podsmaż. Dodaj pokrojoną kiełbasę chorizo. Smaż 2 minuty. Następnie dodaj groch i chwilę podgrzewaj.
  3. Zdejmij z ognia i natychmiast wymieszaj ze szpinakiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką oraz świeżo startym czosnkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE