Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 puszka groszek konserwowy
- 2 sztuki ogórek konserwowy
- 150 g tuńczyk
w zalewie własnej
- Sos:
- 1 łyżeczka musztarda
- 4 łyżki majonez
- 1 łyżka oliwa
- sok z cytryny
do smaku - 1/2 łyżeczki bazylia
suszona - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Groszek odcedź z zalewy. Ogórki pokrój w kostkę. Tuńczyka podziel widelcem. Groszek, ogórki i tuńczyka ułóż w salaterce.
- W oddzielnej misce wymieszaj musztardę z majonezem. Następnie dodaj oliwę i sok z cytryny. Wsyp bazylię i dokładnie wszystko wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Powstałym sosem polej sałatkę. Wymieszaj i wstaw sałatkę na 30 minut do lodówki.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne