Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 kg grzybów
- 4 sztuki duże cebule
- 4 sztuki duże pomidory
- 3 sztuki ostre papryczki
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka zielona papryka
- 6 ząbków czosnku
- 1/2 szklanki octu
- 1/2 szklanki oleju
- sól
- cukier
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby obgotuj przez 15 minut.
- Cebulę obierz, pokrój w talarki i zeszklij na rozgrzanym oleju.
- Następnie dodaj pokrojoną paprykę i drobno posiekany czosnek, a gdy trochę zmiękną, dodaj pokrojone pomidory (bez skórki), ocet, grzyby pokrojone w kostkę, sól oraz cukier.
- Wymieszaj wszystkie składniki, przełóż do słoików i zagotuj przez 15-20 minut.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka