Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z grzybów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 kg  grzybów
  • 4 sztuki duże cebule
  • 4 sztuki duże pomidory
  • 3 sztuki ostre papryczki
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 6 ząbków  czosnku
  • 1/2 szklanki  octu
  • 1/2 szklanki  oleju
  • sól
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby obgotuj przez 15 minut.
  2. Cebulę obierz, pokrój w talarki i zeszklij na rozgrzanym oleju.
  3. Następnie dodaj pokrojoną paprykę i drobno posiekany czosnek, a gdy trochę zmiękną, dodaj pokrojone pomidory (bez skórki), ocet, grzyby pokrojone w kostkę, sól oraz cukier.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki, przełóż do słoików i zagotuj przez 15-20 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE