Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
125 g tortellini z grzybami
2 łyżki prażonej cebulki
8 sztuk czarnych oliwek
5 sztuk ogórków konserwowych
1 sztuka pojedynczy filet z kurczaka
mały słoiczek grzybków marynowanych
50 g sera żółtego
sól
pieprz
curry
przyprawa do kurczaka
natka pietruszki
- Sos
1 łyżka śmietany 18%
4 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy miodowej
1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę
|
|
Sposób przyrządzania:
- Tortellini ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i odstaw do przestygnięcia. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę, oprósz curry i przyprawą do kurczaka. Usmaż na rozgrzanym oleju.
- Ogórki pokrój w drobną kostkę. Ser pokrój w kostkę. Grzybki odcedź z zalewy, większe pokrój. Oliwki pokrój w plasterki.
- Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Śmietanę wymieszaj z majonezem, musztardą i czosnkiem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Źródło przepisu: Twoje przepisy