Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z grzybowym tortellini, kurczakiem i grzybkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 125 g  tortellini z grzybami
  • 2 łyżki  prażonej cebulki
  • 8 sztuk czarnych oliwek
  • 5 sztuk ogórków konserwowych
  • 1 sztuka pojedynczy filet z kurczaka
  • mały słoiczek grzybków marynowanych
  • 50 g  sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • przyprawa do kurczaka
  • natka pietruszki
    Sos
  • 1 łyżka  śmietany 18%
  • 4 łyżki  majonezu
  • 2 łyżeczki  musztardy miodowej
  • 1 ząbek  czosnku przeciśniętego przez praskę

Sposób przyrządzania:

  1. Tortellini ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i odstaw do przestygnięcia. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę, oprósz curry i przyprawą do kurczaka. Usmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Ogórki pokrój w drobną kostkę. Ser pokrój w kostkę. Grzybki odcedź z zalewy, większe pokrój. Oliwki pokrój w plasterki.
  3. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Śmietanę wymieszaj z majonezem, musztardą i czosnkiem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE