Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 125 g tortellini z grzybami
- 2 łyżki prażonej cebulki
- 8 sztuk czarnych oliwek
- 5 sztuk ogórków konserwowych
- 1 sztuka pojedynczy filet z kurczaka
- mały słoiczek grzybków marynowanych
- 50 g sera żółtego
- sól
- pieprz
- curry
- przyprawa do kurczaka
- natka pietruszki
- Sos
- 1 łyżka śmietany 18%
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy miodowej
- 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę
|
|
Sposób przyrządzania:
- Tortellini ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i odstaw do przestygnięcia. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę, oprósz curry i przyprawą do kurczaka. Usmaż na rozgrzanym oleju.
- Ogórki pokrój w drobną kostkę. Ser pokrój w kostkę. Grzybki odcedź z zalewy, większe pokrój. Oliwki pokrój w plasterki.
- Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Śmietanę wymieszaj z majonezem, musztardą i czosnkiem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Źródło przepisu: Twoje przepisy