Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z indykiem i rukolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z indykiem i rukolą to przepis na zdrową i smaczną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  indyk
    pieczony
  • 100 g  rukola
  • 100 g  ser feta
  • 1 sztuka  granat
  • 1 garść  orzechy nerkowca
  • 1 łyżeczka  zioła prowansalskie
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 1 łyżeczka  miód
  • 3 łyżki  oliwa
  • sos tabasco
    do smaku
  • 1 szczypta  sól
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Indyka pokrój w paski. Orzechy upraż na suchej patelni. Rukolę umyj, osusz. Ser feta pokrój w kostkę. Granat przekrój na pół i wyjmij pestki. Tak przygotowane składniki przełóż do miski.
  2. Do oddzielnej miseczki wyciśnij sok z 1/2 cytryny. Dodaj szczyptę soli, łyżeczkę ziół prowansalskich, miód, odrobinę sosu tabasco i pieprz. Na koniec wlej 3 łyżki oliwy i wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Zobacz więcej na temat:

indykrukolaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE