Dzisiaj jest: Wtorek, 26.05.2020 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z indykiem i rukolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z indykiem i rukolą to przepis na zdrową i smaczną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  indyk
    pieczony
  • 100 g  rukola
  • 100 g  ser feta
  • 1 sztuka  granat
  • 1 garść  orzechy nerkowca
  • 1 łyżeczka  zioła prowansalskie
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 1 łyżeczka  miód
  • 3 łyżki  oliwa
  • sos tabasco
    do smaku
  • 1 szczypta  sól
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Indyka pokrój w paski. Orzechy upraż na suchej patelni. Rukolę umyj, osusz. Ser feta pokrój w kostkę. Granat przekrój na pół i wyjmij pestki. Tak przygotowane składniki przełóż do miski.
  2. Do oddzielnej miseczki wyciśnij sok z 1/2 cytryny. Dodaj szczyptę soli, łyżeczkę ziół prowansalskich, miód, odrobinę sosu tabasco i pieprz. Na koniec wlej 3 łyżki oliwy i wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Zobacz więcej na temat:

indykrukolaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE