Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
15 dag ryżu parboiled
10 dag fileta z indyka
1/2 sztuki pęczka koperku
1/2 sztuki puszki kukurydzy
70 ml majonezu
curry
sól
pieprz
7 dag ananasa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, na półsypko. Odcedź i odstaw do wystygnięcia. Następnie przelej wodą i wsyp do miski.
- Filet z indyka ugotuj, ostudź i pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz z zalewy. Koperek posiekaj. Ananasa pokrój w małą kostkę.
- Wszystkie przygotowane składniki dodaj do ryżu. Dodaj majonez i przyprawy. Wymieszaj i wstaw do lodówki, by się schłodziło.
Źródło przepisu: przyślij przepis!