Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 15 dag ryżu parboiled
- 10 dag fileta z indyka
- 1/2 sztuki pęczka koperku
- 1/2 sztuki puszki kukurydzy
- 70 ml majonezu
- curry
- sól
- pieprz
- 7 dag ananasa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, na półsypko. Odcedź i odstaw do wystygnięcia. Następnie przelej wodą i wsyp do miski.
- Filet z indyka ugotuj, ostudź i pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz z zalewy. Koperek posiekaj. Ananasa pokrój w małą kostkę.
- Wszystkie przygotowane składniki dodaj do ryżu. Dodaj majonez i przyprawy. Wymieszaj i wstaw do lodówki, by się schłodziło.
Źródło przepisu: przyślij przepis!