Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z indykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 15 dag  ryżu parboiled
  • 10 dag  fileta z indyka
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 70 ml  majonezu
  • curry
  • sól
  • pieprz
  • 7 dag  ananasa

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, na półsypko. Odcedź i odstaw do wystygnięcia. Następnie przelej wodą i wsyp do miski.
  2. Filet z indyka ugotuj, ostudź i pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz z zalewy. Koperek posiekaj. Ananasa pokrój w małą kostkę.
  3. Wszystkie przygotowane składniki dodaj do ryżu. Dodaj majonez i przyprawy. Wymieszaj i wstaw do lodówki, by się schłodziło.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE