Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka puszka białej fasoli
1 sztuka puszka czerwonej fasoli
4 sztuki jajka ugotowane na twardo
świeże listki tymianku
- Sos
2 łyżki oliwy z oliwek
sok z cytryny
1 łyżka musztardy
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasole odsącz z zalewy. Jajka obierz i pokrój w ćwiartki. Fasolę wymieszaj z jajkami.
- Oliwę utrzyj z sokiem z cytryny, musztardą, solą oraz pieprzem.
- Przygotowanym sosem polej sałatkę, wymieszaj. Wierzch udekoruj tymiankiem. Przed podaniem wstaw sałatkę na 30 minut do lodówki.
Źródło przepisu: Potrawy z jajek