Dzisiaj jest: Niedziela, 12.07.2020 Imieniny: Jana i Gwalberta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z jaj i fasoli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka białej fasoli
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 4 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • świeże listki tymianku
    Sos
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka  musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasole odsącz z zalewy. Jajka obierz i pokrój w ćwiartki. Fasolę wymieszaj z jajkami.
  2. Oliwę utrzyj z sokiem z cytryny, musztardą, solą oraz pieprzem.
  3. Przygotowanym sosem polej sałatkę, wymieszaj. Wierzch udekoruj tymiankiem. Przed podaniem wstaw sałatkę na 30 minut do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potrawy z jajek


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE