Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 główka sałata masłowa
- 1/2 sztuki papryka czerwona
- 3 sztuki pomidory
- 2 sztuki ogórek gruntowy
- 4 sztuki jajka
- 1 pęczek szczypior
- 1 pęczek koperek
- 1/2 sztuki cebula
- 1 łyżka majonez
- 1 łyżka śmietana
18% - sól morska
do smaku - pieprz kolorowy
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ósemki. Warzywa umyj, osusz. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Cebulę, ogórki i pomidory pokrój w kostkę.
- Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj. Dodaj posiekany koperek i szczypiorek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej majonezem wymieszanym ze śmietaną i wymieszaj. Schłodź sałatkę w lodówce.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników