Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z jajkiem i musztardowym dressingiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk jajek
  • 2 sztuki sałaty rzymskie
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 1 sztuka garść czarnych lub mieszanych oliwek
  • 1 sztuka garść pestek słonecznika lub dyni
  • 3 łyżki  musztardy dijon
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  oliwy extra virgin
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo i ostudź. Pokrój je w ćwiartki. Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki.
  2. Na talerzu rozłóż liście sałaty i ułóż na nich pokrojone jajka oraz oliwki.
  3. Połącz musztardę dijon z majonezem, oliwą, sokiem z cytryny i pieprzem.
  4. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika lub dyni. Sałatkę polej przygotowanym wcześniej dressingiem i posyp pestkami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE