Dzisiaj jest: Piątek, 12.08.2022 Imieniny: Klary i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z jajkiem i musztardowym dressingiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk jajek
  • 2 sztuki sałaty rzymskie
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 1 sztuka garść czarnych lub mieszanych oliwek
  • 1 sztuka garść pestek słonecznika lub dyni
  • 3 łyżki  musztardy dijon
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  oliwy extra virgin
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo i ostudź. Pokrój je w ćwiartki. Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki.
  2. Na talerzu rozłóż liście sałaty i ułóż na nich pokrojone jajka oraz oliwki.
  3. Połącz musztardę dijon z majonezem, oliwą, sokiem z cytryny i pieprzem.
  4. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika lub dyni. Sałatkę polej przygotowanym wcześniej dressingiem i posyp pestkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE