Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
200 g paluszki krabowe
surimi2 sztuki jajka
1 sztuka ogórek zielony
1 puszka kukurydza konserwowa
1 gałązka oregano
3 gałązki natka pietruszki
1/2 sztuki cytryna
3 łyżki oliwa
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ósemki. Paluszki krabowe pokrój w plasterki. Ogórek umyj, pokrój w ćwiartki, a następnie w plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski i wymieszaj.
- Oregano i natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. W oddzielnej miseczce wymieszaj sok z cytryny, sól, natkę pietruszki, oregano oraz pieprz. Na koniec dodaj oliwę i ponownie wszystko wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Sałatki