Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 200 g paluszki krabowe
surimi - 2 sztuki jajka
- 1 sztuka ogórek zielony
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 1 gałązka oregano
- 3 gałązki natka pietruszki
- 1/2 sztuki cytryna
- 3 łyżki oliwa
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ósemki. Paluszki krabowe pokrój w plasterki. Ogórek umyj, pokrój w ćwiartki, a następnie w plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski i wymieszaj.
- Oregano i natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. W oddzielnej miseczce wymieszaj sok z cytryny, sól, natkę pietruszki, oregano oraz pieprz. Na koniec dodaj oliwę i ponownie wszystko wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Sałatki