Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
2 sztuki kabanos
wieprzowy, duży5 sztuk ogórek kiszony
duży1 sztuka papryka czerwona
1 puszka kukurydza konserwowa
200 g ser żółty
1 sztuka cebula czerwona
mała2 ząbki czosnek
2 łyżki majonez
2 łyżki ketchup
pikantnysól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kabanosy pokrój w cienkie plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Cebulę i ogórki obierz, pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez oraz ketchup. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj i schłodź w lodówce.
Źródło przepisu: Przyslij przepis