Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 10 osób
Składniki
1 sztuka duży kalafior
4 sztuki marchewki
2 sztuki pietruszki
1 sztuka puszka groszku
1 sztuka puszka kukurydzy
1 sztuka papryka
2 sztuki cebule
2 sztuki ogórki kiszone
3 sztuki jajka ugotowane na twardo
fasolka szparagowa lub bób
koperek
sól
pieprz
majonez
śmietana lub jogurt naturalny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kalafiora ugotuj, ostudź i podziel na różyczki. Marchewki i pietruszki obierz, ugotuj do miękkości. Bób i fasolkę szparagową ugotuj. Wszystkie warzywa odcedź i odstaw do wystygnięcia.
- Paprykę, ogórki i cebule pokrój w kostkę. Kukurydzę i groszek odsącz z zalewy.
- Wszystkie warzywa wymieszaj. Dodaj obrane, pokrojone w kostkę jajka. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj majonez oraz śmietanę, wymieszaj. Wierzch posyp posiekanym koperkiem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!