Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kalafiorem i fasolką szparagową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży kalafior
  • 4 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka papryka
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki ogórki kiszone
  • 3 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • fasolka szparagowa lub bób
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • śmietana lub jogurt naturalny

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafiora ugotuj, ostudź i podziel na różyczki. Marchewki i pietruszki obierz, ugotuj do miękkości. Bób i fasolkę szparagową ugotuj. Wszystkie warzywa odcedź i odstaw do wystygnięcia.
  2. Paprykę, ogórki i cebule pokrój w kostkę. Kukurydzę i groszek odsącz z zalewy.
  3. Wszystkie warzywa wymieszaj. Dodaj obrane, pokrojone w kostkę jajka. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj majonez oraz śmietanę, wymieszaj. Wierzch posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE