Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1/2 sztuki kalafiora
- 2 sztuki jajka
- 3-4 sztuki małe ogórki konserwowe
- 1/2 sztuki papryki czerwonej
- 1/2 sztuki papryki zielonej
- kawałek białej części pora
- 200 g jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kalafiora podziel na różyczki, ugotuj w osolonej wodzie i przestudź.
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w półplasterki. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paseczki. Pora umyj, pokrój w półplasterki. Ogórki konserwowe pokrój w plasterki.
- Do miski wrzuć kalafior, jajka, papryki, pora oraz ogórki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
- Jogurt wlej do nowej miseczki. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Wierzch posyp posiekanym koperkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników