Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki kalarepki
- 3 sztuki młode marchewki
- 1 sztuka mała puszka brzoskwiń
- 1 sztuka mały pojemnik jogurtu naturalnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- curry
- cukier
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kalarepkę obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Marchewki oczyść, umyj i pokrój w cienkie słupki. Brzoskwinie odcedź zachowując syrop i pokrój w cienkie plasterki. Składniki sałatki ostrożnie wymieszaj i skrop syropem z brzoskwiń.
- Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, dopraw do smaku. Wymieszaj i polej sosem sałatkę.
Źródło przepisu: Twoje przepisy