Dzisiaj jest: Wtorek, 22.09.2020 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z kalarepką i brzoskwiniami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki kalarepki
  • 3 sztuki młode marchewki
  • 1 sztuka mała puszka brzoskwiń
  • 1 sztuka mały pojemnik jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • curry
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepkę obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Marchewki oczyść, umyj i pokrój w cienkie słupki. Brzoskwinie odcedź zachowując syrop i pokrój w cienkie plasterki. Składniki sałatki ostrożnie wymieszaj i skrop syropem z brzoskwiń.
  2. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, dopraw do smaku. Wymieszaj i polej sosem sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE