Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kalarepką i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki sałaty strzępiastej
  • 1/2 sztuki sałaty dębolistnej
  • 3 sztuki młode marchewki
  • 1 sztuka kalarepka
  • 6 sztuk średnich świeżych pieczarek
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 5 łyżek  uprażonych pestek dyni
    Sos
  • 4 łyżki  soku z cytryny
  • 10 łyżek  oliwy z pestek winogron
  • 1 łyżeczka  oleju z pestek dyni
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałaty opłucz, osusz, porwij i wrzuć do miski. Marchewki i kalarepę umyj, osusz, obierz i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Rozłóż plastry równomiernie na sałatach.
  2. Pieczarki obierz, pokrój w plastry i rozłóż na sałacie. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj.
  3. Oliwę wymieszaj z sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Wierzch posyp koperkiem i pestkami dyni.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE