Dzisiaj jest: Sobota, 08.08.2020 Imieniny: Emila i Cyryla



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z kapustą i fenkułem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z kapustą i fenkułem to świetny przepis na surówkę do mięsa.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  kapusta biała
  • 1 sztuka  fenkuł
    bulwa
  • 1 opakowanie  kiełki fasoli mung
  • 40 g  pestki dyni
  • 1 opakowanie  kefir
    gęsty
  • 2 łyżki  koperek
    posiekany
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Z kapusty oderwij zewnętrzne liście i wytnij głąb. Poszatkuj, oprósz solą i odstaw na 30 minut.
  2. Fenkuł drobno pokrój i dodaj do kapusty razem z kiełkami. Pestki dyni upraż na suchej patelni i dodaj do pozostałych składników.
  3. Do sałatki dodaj kefir, dopraw solą i posyp koperkiem. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Zobacz więcej na temat:

fenkułkapustaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE