Dzisiaj jest: Poniedziałek, 30.01.2023 Imieniny: Macieja i Martyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z kapustą i jabłkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z kapustą i jabłkiem to doskonałe uzupełnienie mięsnych dań. Może być również zdrową przekąską.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 główki  kapusta czerwona
  • 1 sztuka  jabłko
    duże
  • 1 sztuka  cebula
    mała
  • 2 gałązki  natka pietruszki
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 1 łyżka  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj, oprósz solą i odstaw na 30 minut do lodówki. Cebulę obierz, posiekaj. Natkę opłucz. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny.
  2. Kapustę połącz z cebulą, jabłkiem i 1 łyżką oliwy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem sałatkę udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Zobacz więcej na temat:

kapustajabłkaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE