Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1/2 główki kapusta czerwona
1 sztuka jabłko
duże1 sztuka cebula
mała2 gałązki natka pietruszki
1/2 sztuki cytryna
1 łyżka oliwa
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę poszatkuj, oprósz solą i odstaw na 30 minut do lodówki. Cebulę obierz, posiekaj. Natkę opłucz. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny.
- Kapustę połącz z cebulą, jabłkiem i 1 łyżką oliwy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem sałatkę udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Sałatki