Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kapustą pekińską i marchewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z kapustą pekińską i marchewką to przepis na doskonałą surówkę do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusta pekińska
  • 2 sztuki  marchewka
  • 1 pęczek  dymka ze szczypiorkiem
  • 5 gałązek  kolendra
  • 1 sztuka  limonka
  • 4 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę pekińską poszatkuj. Marchewki obierz i pokrój w długie wstążki. Dymkę oczyść, kolendrę umyj i posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj.
  2. Limonkę sparz, osusz, otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Dodaj do sałatki. Następnie wlej 4 łyżki oliwy, dopraw solą oraz pieprzem. Wszystko wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 7

Przepisy: 53


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE