Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 główka kapusta pekińska
- 2 sztuki marchewka
- 1 pęczek dymka ze szczypiorkiem
- 5 gałązek kolendra
- 1 sztuka limonka
- 4 łyżki oliwa
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę pekińską poszatkuj. Marchewki obierz i pokrój w długie wstążki. Dymkę oczyść, kolendrę umyj i posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj.
- Limonkę sparz, osusz, otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Dodaj do sałatki. Następnie wlej 4 łyżki oliwy, dopraw solą oraz pieprzem. Wszystko wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki